SCONES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Βροχερή καλοκαιρινή (!!!) Κυριακή και μιας και ο καιρός χάλασε κάθε έξοδο για βόλτα ή μπάνιο αποφάσισα να ασχοληθώ με την κουζίνα μου. Μετά από σκέψη και επηρεασμένος από τον καιρό, σκέφτηκα να φτιάξω scones. Τα scones είναι παραδοσιακά αγγλικά κεκάκια που συνοδεύουν το τσάι (αγγλικά είπαμε!) αλλά μπορούν να συνοδεύσουν άνετα και τον καφέ σας. Παρακάτω παραθέτω μια συνταγή για scones στην οποία έχω προσθέσει ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα και κομμάτια σοκολάτας για γεύση. Για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού τα γλασάρω με γλάσο πορτοκαλιού. Υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνατε ανάλογα με τις γεύσεις που σας αρέσουν. Εύκολα, γρήγορα, με απλά υλικά, είναι έτοιμα μέσα σε 45 λεπτά.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 8 ΜΕΓΑΛΑ SCONES)

250 γραμ. αλεύρι σκληρό
50 γραμ. ζάχαρη
120 γραμ. βούτυρο παγωμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμ. γάλα (συν λίγο ακόμα για το άλειμμα)
1 αυγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σταγόνες σοκολάτας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κρύο βούτυρο σε κομμάτια.  Ψιχουλιάζετε το μείγμα αφήνοντας μικρά κομματάκια από το βούτυρο.




Σε ένα φλιτζάνι βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αυγό και τη βανίλια και τα ανακατεύετε ελαφρά. Τα ρίχνετε στο μείγμα των στερεών και με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.

Βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη δουλεύετε ελάχιστα με τα χέρια, ανοίγοντάς  την σε φύλλο πάχους 1 εκ. Ρίχνετε τις μισές σταγόνες σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια, διπλώνετε στη μέση και ρίχνετε τις υπόλοιπες σταγόνες, ξαναδιπλώνοντας στη μέση.






Φτιάχνετε με τα χέρια σας ένα “καρβέλι” πάχους 2-3 εκ. και το κόβετε σε τρίγωνα. Βάζετε τα τρίγωνα πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα, τα αλείφετε με γάλα και τα βάζετε στο ψυγείο όση ώρα προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180οC. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρώμα στην επιφάνεια τους. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.










Φτιάχνετε το γλάσο με 100 γραμ. ζάχαρη άχνη και τον χυμό από ένα πορτοκάλι. Αφού τα ανακατέψετε καλά, φτιάχνετε γραμμές με τη βοήθεια ενός κουταλιού πάνω από κάθε scone.



Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου