ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΑΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Ήρθε η ώρα των απανταχού σοκολατόπληκτων. Ήρθε η ώρα της κολασμένης σοκολατόπιτας. Θα μου πείτε « Μεγαλοβδομαδιάτικα θυμήθηκες να κάνεις σοκολατόπιτα;» και θα σας απαντήσω ότι εν μέρει έχετε δίκιο. Πώς αλλιώς θα ήταν κολασμένη αν δεν σας έβαζε σε πειρασμό; Αστειεύομαι. Εξάλλου σε λίγες μέρες τελειώνει η περίοδος νηστείας και μπορείτε να απολαύσετε τις γλυκές σας ενοχές χωρίς περιορισμούς. Για να επιστρέψω όμως σε αυτήν την σοκολατόπιτα, θέλω να τονίσω ότι το ξύσμα πορτοκαλιού είναι αυτό που δίνει την έξτρα γεύση, ενώ οι διαφορετικές υφές από το υγρό κέικ, την ανάλαφρη γκανάς και τα τραγανά καραμελωμένα φουντούκια θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μπορείτε επίσης να τη φτιάξετε και να την προσφέρετε σαν δώρο.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΈΝΑ ΤΑΨΙ 20 ΕΚ.)

200 ζάχαρη
80 γραμ. αλεύρι
175 γραμ. κουβερτούρα (εγώ χρησιμοποίησα υγείας και γάλακτος)
100 γραμ. βούτυρο
2 αυγά
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για να αφρατέψουν. Λιώνετε σε μπέν μερί ή στα μικροκύματα το βούτυρο και την κουβερτούρα και ρίχνετε το μείγμα στο μίξερ. Έπειτα προσθέτετε, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αδειάζετε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 20 εκ. και ψήνετε για 30 λεπτά στους 170οC. Σβήνετε τον φούρνο και το αφήνετε για άλλα πέντε λεπτά. Έπειτα, βγάζετε το ταψί και αφήνετε την σοκολατόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν την σκεπάσετε με την γκανάς.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ)

100 γραμ. κουβερτούρα
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
                                                                                                             

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράσει, αποσύρετε από το μάτι και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.

           Πέριμένετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και είτε τη ρίχνετε πάνω στη σοκολατόπιτα όσο είναι ακόμα στο ταψί ή τη βάζετε στο ψυγείο να σφίξει και την απλώνετε πάνω στην σοκολατόπιτα με μια σπάτουλα. Γαρνίρετε με κροκάν φουντουκιού.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΚΑΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ)

100 γραμ. φουντούκια
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή καστανή ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνετε τα φουντούκια, τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το σιρόπι σφενδάμου ή τη ζάχαρη. Ανακατεύετε τα φουντούκια μέσα στο σιρόπι και μόλις καραμελώσουν, αποσύρετε από το μάτι, απλώνετε σε μια λαδόκολλα προσεκτικά και περιμένετε να κρυώσουν. Έπειτα τα ψιλοκόβετε στον πολυκόφτη σας.




Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου