ΣΠΙΤΙΚΑ TWIX (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ SHORTBREAD ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ)

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε “μπισκότο-καραμέλα-σοκολάτα”; Μα φυσικά τα αγαπημένα σε όλους Twix! Και γιατί να μην τα φτιάξετε εσείς στο σπίτι; Ιδανικά για ένα γλυκό σνακ ή για ένα παιδικό πάρτι το σίγουρο είναι ότι θα μπείτε στον πειρασμό να τα φτιάξετε. Είναι πολύ εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους. Αποτελούνται από ένα βασικό shortbread μπισκότο, καραμέλα γάλακτος και κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη. Τα μπισκότα είναι βουτυρένια και πολύ τραγανά και μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα με τον καφέ σας ή να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη σαν βάση για τάρτα ή για οποιοδήποτε άλλο γλυκό.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ SHORTBREAD ΜΠΙΣΚΟΤΟ)

350 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
375 γραμ. αλεύρι σκληρό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε χτυπώντας με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο να αφρατέψει και να ασπρίσει, ξύνοντας τα τοιχώματα του κάδου αν είναι απαραίτητο. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και έπειτα το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια στα χέρια σας.




Τη τυλίγετε σφιχτά με μεμβράνη και τη βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο. Έπειτα την ανοίγετε με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο με ορθογώνιο σχήμα (ιδανικά στο μέγεθος της λαμαρίνας σας) πάνω σε λαδόκολλα για να μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα τη ζύμη στη λαμαρίνα.

Χαράζετε σε λωρίδες των 2 εκ. και έπειτα σε 3 οριζόντια κομμάτια. Τρυπάτε κάθε ορθογώνιο που προκύπτει και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα περιμετρικά.




Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και όσο είναι μαλακά ακόμα τα μπισκότα ξαναπερνάτε με το μαχαίρι τις γραμμές. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ)

350 γραμ. ζάχαρη
170 γραμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμ. βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ψηλό τηγάνι λιώνετε σταδιακά (κουταλιά-κουταλιά) τη ζάχαρη με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις πάρει ένα σκούρο χάλκινο χρώμα ρίχνετε με πολλή προσοχή φουσκώσει την κρέμα γάλακτος που έχετε ζεστάνει ανακατεύοντας για ένα λεπτό ακόμα. Πρέπει να προσέξετε γιατί θα φουσκώσει η καραμέλα μόλις ρίξετε την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζετε από το μάτι, και αφού πέσει η θερμοκρασία αλλά όσο είναι ακόμα ζεστή η καραμέλα ρίχνετε το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύετε να λιώσει.




ΣΥΝΘΕΣΗ

Βάζετε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα, ενώ από κάτω τοποθετείτε μια λαδόκολλα. Όταν πέσει η θερμοκρασία της καραμέλας και όσο είναι ακόμα ζεστή και παχύρρευστη περιχύνετε τα μπισκότα και τα βάζετε στην κατάψυξη για μια ώρα.




Όταν περάσει η ώρα λιώνετε σε μπεν μαρί ή σταδιακά στα μικροκύματα 300-400 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος ή υγείας. Με ένα πιρούνι γυρνάτε κάθε μπισκότο μέσα στη σοκολάτα και αφού το στραγγίξετε ελάχιστα το ξαναβάζετε πάνω στη σχάρα. Αφού επικαλύψετε όλα τα μπισκότα τα βάζετε για άλλη μια ώρα στη συντήρηση του ψυγείου, όπου και τα διατηρείτε.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου