ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ CHURROS ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Τα churros είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα, ιδιαίτερα των ισπανόφωνων λαών, το οποίο μοιάζει στην παρασκευή του με τα choux, μόνο που τηγανίζεται αντί να ψηθεί στο φούρνο. Ο πιο απλός τρόπος για να τα απολαύσετε είναι να τα τυλίξετε μέσα σε ζάχαρη και κανέλα, αφού τα τηγανίσετε, ή να ρίξετε πραλίνα. Τους πιο καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να τα συνοδεύσετε με το παγωτό σας. Για να πετύχετε το κλασσικό σχήμα τους πρέπει να έχετε μια μύτη κορνέ σε σχήμα αστέρι με 8 ακτίνες. Φυσικά, αν δεν έχετε τέτοια μύτη, μπορείτε να τα κάνετε απλώς κυλινδρικά, θα παραμείνουν το ίδιο απολαυστικά. Επίσης μπορείτε, είτε να τα «κόψετε» σε μια λαδόκολλα και να τα βάλετε να παγώσουν πριν τα τηγανίσετε ή να τα «κόψετε» απευθείας πάνω από το καυτό σας λάδι, όπως τους λουκουμάδες. Όποιον τρόπο και να επιλέξετε σίγουρα θα σας γίνουν μανία.




*Με ευκαιρία αυτή τη συνταγή σας κάνω δώρο ένα βιβλίο της Τζόαν Φάροου από τις εκδόσεις Τερζόπουλος, με θέμα τις αλμυρές και γλυκές τάρτες. Θα βρείτε μια πληθώρα συνταγών για κάθε γούστο, με απλές και κατανοητές οδηγίες και βήματα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε like στη σελίδα στο Facebook, να κοινοποιήσετε τη δημοσίευση του διαγωνισμού και να αφήσετε ένα σχόλιο με το αγαπημένο σας γλυκό. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνετε στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12/2.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 15-20 CHURROS)

75 γραμ. γάλα
75 γραμ. νερό
50 γραμ. βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι
75 γραμ. αλεύρι σκληρό
2 αυγά




Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το νερό και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και έπειτα μπορείτε να ανεβάσετε θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια βράση.

Αποσύρετε από το μάτι, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι σε μια δόση και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια μπάλα. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύετε, ξύνοντας τον πάτο για να ψηθεί ελάχιστα η ζύμη και να έχετε μια λεία μπάλα ζύμης.

Την αφήνετε σε ένα μπολ ή την βάζετε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για να πέσει η θερμοκρασία σας. Αναμιγνύετε ένα ένα τα αυγά μέσα στη ζύμη μέχρι να έχετε μια σφιχτή κρέμα.




Την τοποθετείτε σε κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού, στριφογυρνάτε τις άκρες της σακούλας, την πατάτε να πλατύνει και την βάζετε στο ψυγείο για 10 με 20 λεπτά.






Έπειτα, κόβετε σε μπαστούνια των 10 εκ. πάνω σε μια λαδόκολλα και τη βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. (Για πιο γρήγορα, μπορείτε να κόψετε μπαστούνια πάνω από το λάδι σας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.)





Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι να κάψει και ρίχνετε λίγα λίγα τα churros σας και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα περιμετρικά. Τα βγάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε 1 με 2 φλιτζάνια ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα και ρολάρετε το κάθε churro για να καλυφθεί από το μείγμα. Μπορείτε, να τα συνοδεύσετε με πραλίνα, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, παγωτό ή ό,τι άλλο ταιριάζει στις γεύσεις σας.







Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου